Dermatologija

Medicinska specijalnost koja se bavi proučavanjem i liječenjem promjena na koži također je dostupna kod nas. Lice je dio tijela koji je vidljiv već pri prvom kontaktu u našoj svakodnevnici stoga je vrlo bitno pokriti i ovo područje pošto se naš Centar prvenstveno bavi problematikom glave i vrata.

  • Opći dermatološki pregled
  • Pregled madeža dermatoskopom
  • Liječenje akni
  • Krioterapija i elektrokoagulacija

OPĆI DERMATOLOŠKI PREGLED

Dermatološki pregled podrazumijeva pregled bilo kojeg dijela tijela na kojem su uočene kožne promjene, odnosno promjene na noktima ili vidljivim sluznicama. Stručnjaci u našem Centru s dugogodišnjim iskustvom u ovome području rado će Vam pomoći oko rješavanja Vaših problema.

LIJEČENJE AKNI

Akne su jedne od najučestalijih kožnih promjena u današnje vrijeme. Mogu biti uzrokovane raznim faktorima, kako upalnim tako i hormonskim, te se po načinu i uzroku nastanka dijele u različite skupine. Kod nas ćete moći dobiti tretman koji je propisan po najnovijim dermatološkim smjernicama za liječenje ove problematike.

ELEKTROKOAGULACIJA I KRIOTERAPIJA VIRUSNIH BRADAVICA ILI DRUGIH DOBROĆUDNIH PROMJENA KOŽE

Ukoliko imate prisutne promjene na koži u vidu izraslina nalik bradavicama ili drugim promjenama za koje niste sigurni o čemu se radi, potrebno je uputiti se specijalisti gdje ćete uz pregled dobiti i stručno mišljenje dali je takvu promjenu potrebno odstraniti. Opremljeni smo svom potrebnom opremom za takve postupke.

Elektrokoagulacija je metoda koja se izvodi u svrhu uklanjanja izraslina iznad razine kože pomoću električne energije koja se pretvara u toplinsku, te uzrokuje evaporizaciju promjene.

Krioterapija je metoda kojom uz pomoć tekućeg dušika odstranjujemo virusne bradavice, seboroične keratoze, te druge dobroćudne promjene za koje se smatra da se trebaju ukloniti.

PREGLED MADEŽA DERMATOSKOPOM

Dermatoskopija je bezbolna dijagnostička pretraga koja je obavezni dio pregleda madeža i predstavlja premosnicu između standardnog kliničkog pregleda madeža i histopatološke interpretacije madeža koji su operativno odstranjeni. Ova metoda nam omogućuje analizu pigmenta i strukture pigmetniranih promjena kroz slojeve kože, što je prostim okom nemoguće. Na taj način dermatoskopija predstavlja prošireni standard vizualne dijagnostike madeža i omogućuje nam pregled  pigmetniranih lezija, a ne samo njihove površine. Dakle, dermatoskopija nam pruža drugu dimenziju dijagnostike pigmetniranih i nepigmentiranih  lezija kože. Ako je naš dermatolog uočio promjenu koju je potrebno odstraniti, to se može učiniti također kod nas zajedno s patohistološkom verifikacijom promjene.

Valja naglasiti da osim dermatološke problematike koja je u današnje vrijeme učestala, stručnjaci u našem centru posebno su usko specijalizirani za dermatoonkologiju, tj. dio dermatologije koji se bavi kožnim tumorima.

Javite se!

Unimedic centar

Ilica 506, Zagreb

unimedic@unimedic.hr

tel: +385 (0)1 611 11 22, fax: +385 (0)1 631 43 16
mob: 099 59 19 784

Obrazac za kontakt