OPERACIJE NOSA I NOSNE PREGRADE

Vaš nos je građen od dvije vrste tkiva: čvrstog i mekog tkiva. Čvrsto tkivo sačinjavaju kost i hrskavica. U gornjoj trećini nosa se nalaze nosne kosti dok se u donje dvije trećine nalaze hrskavice nosa. Meko tkivo nosa čine koža, vezivno i masno tkivo.U većini slučajeva se nemože baš puno utjecati na promjenu mekotkivnih komponenti. Naš UniMedic Centar želi Vaš nos najbolje prilagoditi Vašem licu operativnim postupcima i smjernicama koji su trenutno aktualne u estetskoj kirurgiji diljem svijeta.

POSTUPAK (RINOPLASTIKA)

Rinoplastika se može izvesti zatvorenim ili otvorenim pristupom na nos. Prilikom zatvorenog pristupa, svi rezovi kože/sluznice nosa su skrivenim unutar nosa, ne ostavljajući vidljive vanjske ožiljke. Ovaj tip rinoplastike se radi više na “osjećaj” plastičnog kirurga nego na samu vizualizaciju, što je slučaj s otvorenim pristupom. Naši stručnjaci su obučeni u objema tehnikama, te se odlučuju za određenu tehniku nakon fizikalnog pregleda nosa, tijekom kojega vide koja tehnika će bolje odgovarati pojedincu da rezultat bude što kvalitetniji i bolji.

POSTUPAK (SEPTOPLASTIKA)

Operativni zahvat vrši se također u općoj anesteziji. Pri operaciji se ispreparira nosni septum(pregrada) te se ona modificira točno onako kako je kirurg postavio za cilj. Ukoliko se radi lošeg disanja radi operacija, ukloni se skolioza nosne pregrade, odnosno izrasline s nje, tzv. kriste i spine. Nakon toga se nosna pregrada, koja je sada ravna što omogućuje prohodnost nosnica, pričvrsti natrag za nosnu sluznicu, te se nos tamponira kako bi se ostatno krvarenje zaustavilo te se pregrada natrag povezala sa nosnom sluznicom.

POSTOPERATIVNI TIJEK

Nosna udlaga i šavovi se uklanjaju otprilike tjedan dana nakon učinjene rinoplastike. Iako će se nos u početku biti nešto otečen od samog zahvata, pacijenti se u roku od dva tjedna bez problema mogu vratiti svojim poslovnim obavezama, školi, fakultetu i ostalim uobičajenim aktivnostima. Lagana tjelovježba je dopustiva 8-10 dana nakon zahvata.

Javite se!

Unimedic centar

Ilica 506, Zagreb

unimedic@unimedic.hr

tel: +385 (0)1 611 11 22, fax: +385 (0)1 631 43 16
mob: 099 59 19 784

Obrazac za kontakt