ODSTOJEĆE UŠKE (OTAPOSTAZA)

Deformacija je prisutna ubrzo nakon rođenja, a sazrijevanjem i otvrdnućem hrskavice poprima konačan oblik u prvim godinama života. Odstojeće uši su isključivo estetski problem i ne predstavljaju nikakvu funkcionalnu smetnju za razvoj sluha. Djeca zbog toga mogu biti izložena izrugivanju, podsmjehu i posljedično gube samopouzdanje, povlače se u sebe i izbjegavaju okolinu. 

POSTUPAK

Operativni postupak se zove otokliza te se najčešće izvodi u lokalnoj anesteziji. Prilikom zahvata se od slabo formiranih ušnih nabora i nabora hrskavica, formira pravilno, anatomski građena uška koja je sada puno bliže glavi, prirodnijeg izgleda, te ne izaziva nikakva uočljiva odstupanja od normalne anatomije.

POSTOPERATIVNI TIJEK

Postoperativni oporavak je individualan nakon ove operacije, te traje prosječno oko tjedan dana. Zavoj oko glave nosi se sedam dana, nakon čega se odstranjuju šavovi, a već desetak dana nakon operacije pacijent je sposoban za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima. Prvih mjesec-dva nakon operacije treba izbjegavati sportove i sve aktivnosti koje bi mogle dovesti do povrede ušiju.

Javite se!

Unimedic centar

Ilica 506, Zagreb

unimedic@unimedic.hr

tel: +385 (0)1 611 11 22, fax: +385 (0)1 631 43 16
mob: 099 59 19 784

Obrazac za kontakt